Aanbod

Je kan veel vanuit je passie, maar sommige zaken moet je gewoon oplossen.” Irene van de Giessen directeur HerstelTalent.

Zit jij ook boordevol ideeën en kom je tijd te kort? ’s Avonds wil je ook wel eens niets doen en dat is af en toe moeilijk. Als gedreven ondernemer ga jij altijd door, ‘op de automatische piloot’. Misschien vraag je je wel eens af: ‘Is dit nu wat ik wil?’ Gun jezelf de tijd om ‘Orde in Zaken’ te maken. Een oplossing te bedenken én hiermee aan de slag te gaan. SolDaad inspireert en stimuleert. Alles wat jou als ondernemer dichter bij je doelen brengt. Wat je extra werkplezier en vertrouwen geeft, is mijn energie en tijd waard. 

Hieronder een paar trajecten die SolDaad aanbiedt, waarmee jij jouw dilemma’s op kan lossen.


Vertrekpunt – Realiseer je doelen

Je bent al een tijdje als ondernemer aan de slag en de ‘zaken’ lopen goed. Alleen je komt er aldoor niet aan toe om alles wat in je hoofd zit op te pakken. Met sommige dingen wil je stoppen, met andere acties wil je snel aan de slag. Maar waar moet je beginnen? De top vijf dromen van gedreven ondernemers op een rijtje:

 1. Minder druk zijn met wat anderen van mij verwachten.
 2. Website vernieuwen, zodat die weer aansluit bij gewenste profilering.
 3. Duidelijker durven zijn.
 4. Acties beter in de tijd kunnen zetten.
 5. Vertrouwen in de toekomst.

Wat jij nodig hebt is een duidelijk vertrekpunt. Een A4tje met al je ideeën en doelen op een rijtje. Dat gaan we samen maken. Een uitvoerbaar plan waar je niet alleen over praat, maar waar je echt mee aan de slag gaat.


Vergaderen – Werk met plezier

Werkoverleg, MT-bijeenkomst, bestuursvergadering, partneroverleg. Je agenda loopt ervan over. Veel ondernemers klagen dat er te vaak en te lang vergaderd wordt en dat er te weinig uit komt. De top vijf ergernissen op een rijtje:

 1. Eindeloos vergaderen en niet tot besluitvorming komen
 2. Steeds met iets nieuws beginnen, maar het niet afmaken.
 3. Een besluit nemen en er daarna continu op terug komen.
 4. Onrust bij medewerkers omdat zaken te vroeg of te laat worden ingebracht.
 5. Verzanden in details omdat de koers onduidelijk is.

Dat lossen we op! Een frisse blik op de agenda; inzicht in jullie besluitvorming én een paar gedragsregels doen al wonderen. Jouw vergaderingen worden weer zinvol, leuk en ze hoeven nooit meer uit te lopen.


Visie – Vertrouw op jezelf

Alles is aan verandering onderhevig, ook de continuïteit van jouw bedrijf. Je krijgt te maken met wisselingen in de directie of het bestuur, opdrachtgevers die wegvallen, medewerkers die klem zitten in hun eigen groeiproces. Als ras optimist en ondernemer zie je altijd kansen. Lukt het ook nog steeds om iedereen mee te nemen in jouw plannen voor het bedrijf? Misschien wordt het tijd voor een gesprek van mens tot mens. Systematisch aandacht voor zelfreflectie en je werkwijze; de top vijf opbrengsten op een rijtje:

 1. Jouw krachtige visie, die je in een paar aansprekende woorden kan delen.
 2. Effectiever sturen op productiviteit en rendement.
 3. Meer tijd om zelf in het bedrijf, ‘voor te leven’ wat jij belangrijk vindt.
 4. Inzicht in jouw beste stijl van leidinggeven en communiceren.
 5. Zelfbewuster omgaan met kansen.

Wil jij je verrijken als ondernemer? Dan is de workshop “Orde in Zaken” echt wat voor jou. Meer inzicht in jouw ondernemende persoonlijkheid. Snappen welke paradoxen horen bij het leiding geven aan een organisatie en welke spanningen dat oproept. Ideeën opdoen hoe je krachtiger besluiten neemt. De opbrengst van de workshop is een persoonlijke routekaart waarmee jij met nog meer vertrouwen gaat sturen op jouw succesverhaal.