Interview

Nieuwsbrief Zeeland Zakelijk mei 2021

Rust, vertrouwen en succes. Drie woorden die de ondernemer als muziek in de oren klinken. Voor Mira Sollie, directeur van adviesbureau SolDaad/Orde in Zaken, in Vlissingen, zijn deze begrippen de kern van haar werk. Hoe zit dat? Veel ondernemers zijn gedreven, harde werkers die houden van hun product. Ze zijn de waardevolle ambassadeurs van hun bedrijf. Maar, een bedrijf leiden, mensen aansturen en meekrijgen, is iets anders. Dat zorgt vaak voor veel stress. En daar is Mira, zij helpt al jaren orde te scheppen in alle zaken die komen kijken bij het succesvol runnen van een bedrijf. Ze doet dat op een manier die bij de ondernemer past. Dat geeft rust en ruimte, iedereen wordt zelfverzekerder! Mira heeft een schat aan ervaring en deelt die graag.

Bewust worden
“Ik vind het zo mooi om te horen wat ondernemers bezighoudt”, zegt Mira terwijl haar ogen beginnen te stralen.“ Daar is vertrouwen voor nodig. Mira investeert in de band met haar opdrachtgevers. Ze is enorm betrokken en belt soms even, ook als dat buiten de afgesproken sessies valt. Ze vertelt: “Uiteindelijk gaat de ondernemer dan zelf zien wat voor leider hij wil zijn en waar hij op wil sturen, hoe hij zijn plannen overbrengt naar de medewerkers en hoe hij de toekomst in het oog houdt”.

Sterker profileren
En wat levert dat dan op voor die ondernemer? Tevreden klanten vertellen Mira dat ze minder stress hebben, meer anticiperen op groei, betere kwaliteit leveren en meer sturen op de cijfers. Zo’n ondernemer heeft zijn kernwaarden beter voor ogen en profileert zich daardoor sterker. Uiteindelijk betekent dat meer succes. Vaak ontstaat er ook meer een ‘gemeenschapsgevoel’ in het bedrijf en dat is prachtig.

De workshop, veilige leeromgeving
Mira heeft de workshop ‘Orde in Zaken’ ontwikkeld, speciaal voor die ondernemers die hun plannen helder op papier willen krijgen. De cursist maakt in 3 weken, heel praktisch en op basis van zijn eigen ideeën, een routekaart. Dat is best confronterend, maar Mira luistert goed en is altijd opbouwend, hoort ze steevast. “Zo’n routekaart geeft zoveel rust”, aldus de enthousiaste coach. “De ondernemer weet wat voor soort leider hij wil zijn, ieders rol wordt duidelijk en de besluitvorming gaat gemakkelijker. De ondernemer heeft dan tijd om te doen wat hij het liefst doet, ondernemen!”

Nieuwsgierig?
Start workshops 2021 http://soldaad.nl/workshop/
Mira is bereikbaar op 06 – 23 48 02 08 en msollie@soldaad.nl