INTROVERT OF EXTRAVERT? ALLEBEI SUCCESVOL!

Ik moet minder verlegen zijn om succesvol te ondernemen.” Mijn opdrachtgever zucht ervan. Interessante uitspraak om op de Dag van de Ondernemer, bij stil te staan. Heeft deze ondernemer gelijk? Móet je extravert zijn om succesvol te ondernemen?

Als ik naar deze vrouw kijk, dan zie ik een uitblinker in haar vak. Iemand die geloofwaardig optreedt. Een ondernemer die goed observeert, niet meteen het woord neemt, eerst zeker van haar zaak wil zijn.

Kortom allemaal kwaliteiten die belangrijk zijn om:
problemen vóór te zijn
belangrijke besluiten te durven nemen
en invloedrijk te zijn.

Natuurlijk is het makkelijk als je je overal op je gemak voelt. Als je van nature zelfverzekerd en optimistisch bent. Nuttige vaardigheden, ook voor een ondernemer. Maar het is níet de enige weg.

Introvert, extravert of van allebei een beetje? Met beide persoonskenmerken kan je enorm succesvol zijn. Jezelf kennen én op jezelf vertrouwen, dat is het belangrijkste. SolDaad laat je zien hoe jij je doelen bereikt op een manier die bij jou past.

Voel, denk en onderneem!

Bel of schrijf: Mira Sollie, directeur van adviesbureau SolDaad | Orde in Zaken. M: 06 234 802 08  E: msollie@soldaad.nl